Καλλυντικά Προϊόντα Μανικιούρ

  • Απολυμαντικές ουσίες : Αντισηπτικά σε διάφορες μορφές όπως σε υγρή, σε νιφάδες, στερεοποιημένα, σε σταγόνες, σπρέι και τζελ.
  • Ασετόν : Με το αφαιρετικό βερνικιού διαλύουμε και αφαιρούμε το βερνίκι νυχιών. Περιέχει οργανικούς διαλύτες και ασετόν. Υπάρχουν διάφορα είδη ασετόν που επιπλέον περιέχουν λάδι για την αποφυγή ξηρότητας στα νύχια και άρωμα για να είναι ευχάριστα στην οσμή.
  • Αφαιρετικό επωνυχίου : Μαλακώνει και απομακρύνει πιο εύκολα το επωνύχιο και τις άκρες του. Υπάρχει σε μορφή λαδιού, κρέμας ή τζελ.
  • Αναπλαστικό επωνυχίου : Χρησιμοποιείται για την ανάπλαση του επωνυχίου, του παρωνυχίου, των σκληρών νυχιών, καθώς και για την πρόληψη δημιουργίας παρωνυχίδων. Περιέχει βιταμίνες, ορυκτά έλαια, σιτέλαιο, λινέλαιο, λάδι τζοτζόμπα, κ.ά.. Υπάρχει σε μορφή λαδιού και κρέμας.
  • Κρέμες χεριών : Αναζωογονούν, αναπλάθουν, ενυδατώνουν και βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται εύκολα οι χαρακτηριστικές αυλακώσεις της αφυδάτωσης. Περιέχουν υγροσκοπικά, μαλακτικά και καταπραϋντικά συστατικά όπως βαζελίνη, παραφίνη, φυτικούς και ζωικούς κηρούς και αλλαντοϊνη.
  • Απολεπιστικά (peelings) : Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια των χεριών, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και απαλή, έτοιμη να απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν.
  • Μάσκες : Υπάρχουν μάσκες με διάφορες ιδιότητες που τοποθετούνται στα χέρια και μένουν για κάποιο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο δρουν αφήνοντας τα συστατικά τους να εισχωρήσουν στο δέρμα.
  • Βάσεις νυχιών (base coat) : Τοποθετούνται στα νύχια πριν την εφαρμογή του χρώματος. Πρόκειται για άχρωμα βερνίκια ή ελαφρώς χρωματισμένα, τα οποία προστατεύουν τα νύχια και μπορεί να θεραπεύουν ή να προλαμβάνουν διάφορες καταστάσεις των νυχιών, όπως το κιτρίνισμα, το ξεφλούδισμα, το σπάσιμο, να σκληρύνουν τα μαλακά νύχια κ.ά..
  • Τελικό κάλυμμα (top coat) : Άχρωμο βερνίκι που τοποθετείται πάνω από το χρωματιστό, για να προσθέσει γυαλάδα, να προλάβει και να καθυστερήσει το ξεφλούδισμα των βαμμένων νυχιών και την αλλοίωση του χρώματος. Μπορεί να περιέχει και φίλτρα UV για προστασία από τον ήλιο.
  • Στεγνωτικό χρώματος: Επιταχύνει το στέγνωμα του βερνικιού στα νύχια και δεν χαλούν εύκολα. Επίσης, σταθεροποιεί το χρώμα και εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια. Βρίσκονται σε μορφή σπρέι, βερνικιού ή σταγόνες

Άρθρα - Μανικιούρ

Δείτε ένα βίντεο για τη σωστή και ολοκληρωμένη ενυδάτωση των χεριών.

Δείτε μία σειρά από βίντεο για το μασάζ χεριών.

Δείτε τα βασικά καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή του μανικιούρ...

Δείτε βήμα - βήμα την διαδικασία ενός ολοκληρωμένου μανικιούρ... ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEOS

Δείτε μία σειρά από βίντεο που περιγράφουν την εφαρμογή ενός γαλλικού μανικιούρ, περιλαμβάνοντας το λυμάρισμα, την περιποίηση και το μασάζ των χεριών.

Τα εργαλεία του μανικιούρ, θα μας οδηγήσουν σε ένα όσο το δυνατό πιο άρτιο αποτέλεσμα.