Μανικιούρ

Η λέξη «μανικιούρ» (manicure), προέρχεται από τη λατινική λέξη «manus», που σημαίνει χέρι και τη λέξη «cura», που σημαίνει περίθαλψη.

Ένα μανικιούρ είναι μία καλλυντική περιποίηση ομορφιάς για τα νύχια και τα χέρια. Ένα βασικό μανικιούρ περιλαμβάνει συνήθως λιμάρισμα και διαμόρφωση του σχήματος του ελεύθερου άκρου των νυχιών, καθώς και εφαρμογή βερνικιού, αλλά υπάρχουν επίσης και ειδικά μανικιούρ, όπως το spa manicure. Οι θεραπείες χεριών συνήθως περιλαμβάνουν την τοποθέτησή τους σε μαλακτικές ουσίες και την εφαρμογή κάποιας λοσιόν χεριών.

Σκοπός του μανικιούρ είναι να προστατέψει τα νύχια και να εμποδίσει το σπάσιμο, το ξεφλούδισμα και τις αιχμηρές άκρες. Το συνοδευτικό μασάζ στα χέρια, βελτιώνει και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, την ευλυγισία και την ελαστικότητα των χεριών και των καρπών. Αποτρέπει το ζάρωμα του δέρματος των χεριών, το οποίο είναι ένα από τα πρώτα σημεία του σώματος στο οποίο εμφανίζονται σημάδια γήρανσης.

Τα χέρια μας είναι ένα μέσο έκφρασης, που ακολουθούν με κινήσεις το λόγο μας. Πολλές φορές μιλούν κι από μόνα τους εκφράζοντας τα εσωτερικά μας συναισθήματα. Έτσι, χαϊδεύουν, αγκαλιάζουν, φροντίζουν, με τα χέρια χαιρετάμε, καλούμε, επιβάλλουμε, αρνούμαστε, γράφουμε και εργαζόμαστε. Το τόσο σημαντικό μέρος του σώματός μας, αλλά και της προσωπικότητάς μας, οφείλουμε να το φροντίζουμε τόσο όσο και το πρόσωπό μας, μιας και αποτελεί όπως είπαμε ένα πολύ σημαντικό μέσο έκφρασης. Το δικαίωμα σ’ αυτή τη φροντίδα το έχουν όλοι, από τα μικρά παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες, οποιασδήποτε καταγωγής, κοινωνικής και οικονομικής τάξης.

Άρθρα - Μανικιούρ

Δείτε ένα βίντεο για τη σωστή και ολοκληρωμένη ενυδάτωση των χεριών.

Δείτε μία σειρά από βίντεο για το μασάζ χεριών.

Δείτε τα βασικά καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή του μανικιούρ...

Δείτε βήμα - βήμα την διαδικασία ενός ολοκληρωμένου μανικιούρ... ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEOS

Δείτε μία σειρά από βίντεο που περιγράφουν την εφαρμογή ενός γαλλικού μανικιούρ, περιλαμβάνοντας το λυμάρισμα, την περιποίηση και το μασάζ των χεριών.

Τα εργαλεία του μανικιούρ, θα μας οδηγήσουν σε ένα όσο το δυνατό πιο άρτιο αποτέλεσμα.