Καλλυντικά απλού καθαρισμού δέρματος

Η χρήση αυτών των καλλυντικών αποσκοπεί στην απομάκρυνση από την επιφάνεια του δέρματος κάθε ανεπιθύμητης ουσίας, όπως είναι το μακιγιάζ, η σκόνη, οι λιπαρές εκκρίσεις των αδένων του δέρματος, τα νεκρά κερατινοποιημένα κύτταρα καθώς και τα υπολείμματα του ιδρώτα.

Η χρήση αυτών των καλλυντικών αποσκοπεί στην απομάκρυνση από την επιφάνεια του δέρματος κάθε ανεπιθύμητης ουσίας, όπως είναι το μακιγιάζ, η σκόνη, οι λιπαρές εκκρίσεις των αδένων του δέρματος, τα νεκρά κερατινοποιημένα κύτταρα καθώς και τα υπολείμματα του ιδρώτα. Έτσι έχουμε τα εξής καλλυντικά :

  • Σαπούνια : Έχουν πολύ καλές απολυπαντικές ιδιότητες, αλλά η χρήση τους παρουσιάζει και κάποια μειονεκτήματα. Το βασικότερο είναι η αύξηση του ph του δέρματος κατά τη χρήση, αρκετά πάνω από τη φυσιολογική του τιμή. Αυτό μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Επίσης, η υπερβολική χρήση σαπουνιού μπορεί να προκαλέσει την ξήρανση του δέρματος, λόγω της συνεχόμενης απομάκρυνσης της λιπαρότητας από την επιφάνειά του.
  • Ελαιώδη καθαριστικά : Έχουν ελαιώδη μορφή και χρησιμοποιούνται κυρίως για την απομάκρυνση λιποδιαλυτών προϊόντων, που δύσκολα απομακρύνονται με τα υπόλοιπα καθαριστικά. Καθαρίζουν ευκολότερα το μακιγιάζ των ματιών.
  • Γαλακτώματα : Είναι τα πιο γνωστά καθαριστικά προϊόντα του δέρματος. Ρέουν με απλή κλίση ή πίεση της συσκευασίας τους, απλώνονται στο πρόσωπο σε μικρή ποσότητα και απομακρύνονται εύκολα χωρίς να ξηραίνουν το δέρμα.
  • Κρέμες καθαρισμού : Είναι κρέμες που το ιξώδες τους δεν τους επιτρέπει να ρέουν σε κανονική θερμοκρασία. Περιέχουν ελαιώδεις ουσίες που αφήνουν ένα λεπτό στρώμα πάνω στο δέρμα, καθαρίζοντάς το χωρίς να το ξηραίνουν. Αυτό αποτελεί και το κύριο πλεονέκτημα των κρεμών καθαρισμού απέναντι στα σαπούνια, ενώ δεν μεταβάλλουν το ph του δέρματος.
  • Συνθετικά καθαριστικά : Είναι σε μορφή αφρού , ζελέ ή κρέμας και δεν μεταβάλλουν το ph του δέρματος.
  • Φαρμακευτικοί καθαριστές : Είναι καθαριστικά κατάλληλα για ακνεϊκά δέρματα, καθώς έχουν αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Περισσότερα άρθρα

Κρέμες προσώπου - Κατηγορίες
Οι κρέμες προσώπου με βάση τα συστατικά που περιέχουν και την επίδραση που έχουν στο δέρμα διακρίνονται στις εξής κατηγορίες...
Διαβάστε
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στους τύπους δέρματος
Μέθετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των τύπων δέρματος.
Διαβάστε
Καταστάσεις Δέρματος
Εκτός από τον τύπο που χαρακτηρίζει ένα δέρμα, υπάρχει και η κατάσταση στην οποία μπορεί να βρίσκεται κατά περιόδους.
Διαβάστε
Οι τύποι του δέρματος και τα χαρακτηριστικά τους.
Μάθετε τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών τύπων δέρματος
Διαβάστε
Copyright © 2014-2024 BeautyArt.gr. All Rights Reserved
Κατασκεύη Ιστοσελίδων AtMedia.gr