Κρέμες προσώπου - Κατηγορίες

Οι κρέμες προσώπου με βάση τα συστατικά που περιέχουν και την επίδραση που έχουν στο δέρμα διακρίνονται στις εξής κατηγορίες...

Οι κρέμες προσώπου με βάση τα συστατικά που περιέχουν και την επίδραση που έχουν στο δέρμα διακρίνονται στις εξής κατηγορίες :

  • Καθαριστικές κρέμες : Απαλλάσσουν το πρόσωπο από τα προϊόντα του μακιγιάζ, τους ρύπους της ατμόσφαιρας και ό,τι περιττό έχει καθίσει στην επιφάνεια του δέρματος. Είναι προϊόν απλού καθαρισμού.
  • Ενυδατικές κρέμες : Χρησιμοποιούνται μετά τον πρωινό καθαρισμό του δέρματος και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφήνουν ένα λεπτό στρώμα που ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα. Υπάρχουν ενυδατικές κρέμες για όλους τους τύπους δέρματος. Σε αυτή την κατηγορία είναι και οι κρέμες που τοποθετούνται ως βάση για το μακιγιάζ και το βοηθούν να διαρκέσει περισσότερο.
  • Θρεπτικές κρέμες – Κρέμες μασάζ : Είναι κρέμες που συνήθως έχουν λιπαρή υφή και χρησιμοποιούνται κυρίως σε ξηρά ή γερασμένα δέρματα. Προσφέρουν τη χαμένη τους υγρασία, αλλά και διορθώνουν διάφορες βλάβες του δέρματος με τη βοήθεια των στοιχείων που περιέχουν. Μερικά από τα συστατικά αυτών των κρεμών μπορεί να είναι ευπαθή στην ηλιακή ακτινοβολία, Λέγονται και κρέμες νυκτός γιατί δρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και δε θα πρέπει να απομακρύνονται εύκολα κατά την επαφή με τα κλινοσκεπάσματα. Είναι κατάλληλες για μασάζ γιατί έχουν λιπαρή υφή, δεν απορροφώνται γρήγορα από το δέρμα και επιτρέπουν τις κινήσεις της μάλαξης.
  • Αναγεννητικές κρέμες : Απευθύνονται σε ώριμα και γηρασμένα δέρματα, καθώς τα συστατικά που περιέχουν προκαλούν την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος.
  • Λευκαντικές κρέμες : Σταδιακά αυτές οι κρέμες αποχρωματίζουν μέχρι ένα βαθμό, τους λεκέδες που δημιουργούνται στο πρόσωπο από τη συσσώρευση μελανίνης. Πρέπει να συνδυάζονται πάντα με αντηλιακή προστασία.
  • Αντηλιακές κρέμες : Δημιουργούν ένα στρώμα προστασίας ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Πρέπει να εφαρμόζονται σε όλη τη διάρκεια του έτους και να ανανεώνονται τακτικά. Ανάλογα το χρωματικό μας τύπο, αλλά και την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας, χρησιμοποιούμε τον κατάλληλο δείκτη προστασίας.

Περισσότερα άρθρα

Καλλυντικά απλού καθαρισμού δέρματος
Η χρήση αυτών των καλλυντικών αποσκοπεί στην απομάκρυνση από την επιφάνεια του δέρματος κάθε ανεπιθύμητης ουσίας, όπως είναι το μακιγιάζ,...
Διαβάστε
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στους τύπους δέρματος
Μέθετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των τύπων δέρματος.
Διαβάστε
Καταστάσεις Δέρματος
Εκτός από τον τύπο που χαρακτηρίζει ένα δέρμα, υπάρχει και η κατάσταση στην οποία μπορεί να βρίσκεται κατά περιόδους.
Διαβάστε
Οι τύποι του δέρματος και τα χαρακτηριστικά τους.
Μάθετε τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών τύπων δέρματος
Διαβάστε
Copyright © 2014-2024 BeautyArt.gr. All Rights Reserved
Κατασκεύη Ιστοσελίδων AtMedia.gr